DELA
Foto: PRIVAT

Ny ordförande för Röda Korset

Dan Sunqvist är ny ordförande för Röda Korset Ålands distrikt. Han tar över efter Johan Ek som suttit på posten de senaste sex åren.

”Den nya ordföranden ser framemot att leda och utveckla Röda Korsets arbete på Åland. Det största arbetet utförs av de många medlemmarna och frivilliga som verkar i de 16 avdelningar som finns på Åland. Ordförande Dan Sundqvist vill särskilt prioritera delaktighet, ungdomsarbete, digitalisering och ett gott samarbete mellan de svensk- och tvåspråkiga distrikten i Finland. Han vill också lyfta den internationella dimensionen samt hållbarhets- och miljöfrågor” skriver man i ett pressmeddelande.

Övriga ledamöter i distriktsstyrelsen är vice ordförande Birger Ch Sandell, Ninnie Westerback, Paula Pärnänen-Mattsson, Benita Rehman, Mathias Lindqvist, Ingolf Hallén och Viveka Karlsson. (ikj)

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp