DELA

Nordea och ÅAB i banktopp

Både Nordea och Ålandsbanken nådde även i år stor framgång i den internationella tidningen Euromoneys kartläggning av private banking-tjänster i Finland.
– Den internationella finanstidskriften Euromoney har utnämnt Nordea till bästa privatbank i Norden, skriver banken i ett pressmeddelande.
Dessutom har banken rankats som bästa private banking – aktör i Danmark och Lettland.
Det är nu tredje året i rad som Nordea placerar sig i toppen.
– Det är väldigt roligt att återigen vinna den här utmärkelsen, säger Mikael Granskog, direktör för Private Banking i Sydvästra Finland och Åland.
För tredje gången kom Ålandsbanken på första plats i klassen ”skötsel av kundrelationer”. Banken placerade sig på andra plats i kategorin inhemska private banking-tjänster.
– Undersökningen bekräftar att Ålandsbankens styrka ligger i vårt sätt att ta hand om våra kunder. Att vi dessutom klarar oss bra i andra kategorier visar att vi kan erbjuda våra kunder en helhet som fungerar, säger Ålandsbankens Private Bankingdirektör Mikael Mörn.
Det var åttonde gången som tidningen gjorde sin kartläggning. Undersökningen baserar sig på ekonomiska nyckeltal och branschexperters åsikter om jämförbara företag. (tt-s/ak)