DELA

Nattligt försök med kanalbyten

I natt gör Mariehamns centralantennbolag, MCA, ett nytt försökt att genomföra den stora kanalreformen. Det innebär att samtliga kunder med digitalbox måste ställa om sina boxar.
– Vi lyckades rätta till de fel vi haft och allting ser bra ut, säger vd Ove Andersson i ett pressmeddelande.
Han hoppas det blir tredje gången gillt när MCA i natt genomför den stora kanalreformen i det digitala kabelnätet.
– De två tidigare försöken har fallit på att den nya utrustningen inte fungerat optimalt och vi släpper inte ut något som inte håller fullgod kvalitet. Nu har vi hittat orsaken och rättat till felen, så nu vågar jag hoppas att det ska bli av.
Kanalreformen innebär att antalet digitala kanaler utökas från nuvarande 29 till 47, då ingår även betalkanalerna. För den som har det digitala basutbudet märks reformen genom att samtliga analoga kanaler även kan ses digitalt.
Det innebär också att samtliga digitala kunder måste göra en fabriksinställning eller kanalsökning på sin box för att hitta de nya kanalerna.
Skriftliga instruktioner om hur man ställer om de vanligaste digitalboxarna – Handan och Humax – fås av tv-handlarna och MCA:s kontor. Information finns också på www.mca.fi
– Även om vi försökt informera våra kunder om reformen vet vi att det är svårt att nå ut till samtliga cirka 3.200 kabelanslutna hushåll i staden som har digitalbox. Vi ställer givetvis upp och hjälper kunderna så gott vi kan, säger Ove Andersson. (uw)