DELA

Nämnd vill ordna extra buss från Rockoff

I sommar finns det en chans för Eckeröbor att åka buss hem från Rockoff. Eckerö kultur- och fritidsnämnd funderar på att abonnera en buss från Mariehamn till Eckerö Storby under Rockoffveckan 20 till 28 juli.
– Det är många föräldrar som skjutsar på sina ungdomar varje kväll och många av de äldre ungdomarna kör moped till och från stan. Med buss samlar man ihop gänget och det är säkrare än att ungdomarna kör moped ända ut till Eckerö mitt i natten, Monica Häggblom.
Nämnden föreslår att bussen avgår från Mariehamn kl 00.30 alla kvällar. Priset skulle vara 3 euro per tur oberoende av var man stiger av och bokning av plats skulle ske till bussbolaget.
– Bussen är i första hand till för ungdomar i Eckerö, sedan för övriga Eckeröbor och i mån av platser även för andra, säger Häggblom.
Inför nästa möte den 26 juni vill nämnden nu pejla Eckeröbornas intresse av en sådan här busstur.
– Den som vill åka hem med bussen kan maila till rockoffbuss@aland.net eller messa till 040 5168193 eller 0457 5483531. Ange gärna antal kvällar och antal personer, och eventuella övriga kommentarer senast den 25 juni, säger Häggblom.
Häggblom poängterar att det här endast är en intresseanmälan. (ml)