DELA

Mycket fylla i helgen

På lördagen greps en kvinna då hon var kraftigt berusad och inte kunde ta vara på sig själv. Kvinnan saknade även en hemadress på Åland och vägrade uppge personuppgifter till polisen.
En högljudd hemmafest i Finström Godby var tvungen att tystas ner av en polispatrull för att grannarna skulle få ha sin hemfrid. Och en avslocknad överförfriskad kvinna på Torggatan i Mariehamn behövde polisassistans för att komma hem.
Personalen på en campingplats i Mariehamn anmälde på söndagskvällen till polisen att två aggressiva män eldar i ett tält på campingområdet. Personerna avlägsnades från området efter att patrullen kontrollerat deras personuppgifter.
På söndagen meddelade också alarmcentralen polisen om att en person låg livlös mitt på gatan i centrum av Mariehamn. Anmälaren lyckades inte få något liv i den kraftigt berusade mannen. En polispatrull kom till platsen och lyckades få mannen att vakna. De skjutsade därefter hem honom, där de fanns någon som skulle se efter honom.
En man greps i Mariehamn vid Västra utfarten i syfte att skydda honom, då han var för berusad för att kunna ta vara på sig själv.
Misstänkt rattfylleri med moped i Mariehamn på Godbyvägen. Den minderåriga föraren blåste 1,08 promille i patrullens alkometer och 0,42 mg/l i precisionsalkometer.
Ett polisingripande i syfte att skydda målpersonen skedde på Klintgränd i Mariehamn efter soluppgången. Mannen fick övernatta i fyllecell.
Det uppger polisen på sin hemsida. (jg)