DELA

Mycket folk i farten under natten

Totalt 30 ingripanden av polisen har skett under dygnet som varit. Mycket folk har rört sig i Mariehamn trots det dåliga vädret under natten.
Bland annat greps en berusad person från ett fartyg i Mariehamn vid anlöp under lördagen.
Polisen noterade att personen började må allt sämre och tillkallade läkare till polisstationen. Personen släpptes fri och sjukvården tog över skötseln.
Vid en hastighetsövervakning på Järsövägen i Lemland vi 21-tiden i lördags framförde en person sin bil 25 kilometeri i timmen över hastighetsbegränsningen på 70 kilometer i timmen.. Samtidigt övervakades trafiken i Jomala på Möckelövägen men där fann polisen inget att anmärka på.
En berusad person greps vid halv ett-tiden natten till söndag, då personen störde i ett trapphus på Askuddsvägen genom at bland annat sparka på dörrar i fastigheten.
Ett fordon som inte var konstrollbesiktat påträffades på Servicegatan under natten.
Föraren var inte ägare till fordonet och delgavs en ordningsbot och registerskyltarna avlägsnades av polisen.
En aggressiv person anmäldes gå bärsärk i ett hem i Mariehamns centrum.
Polisen som larmades till platsen konstaterade att det inte förelåg något brott men att hemfriden måste skyddas genom att avlägsna personen. Personen var berusad till den grad att polisen var tvungen att gripa personen och låta denne sova ruset av sig under övervakning på polisstationen.
En avslocknad person på Strandgatgan 14 påträffades av en polispatrull vid tvåtiden natten till söndag. Personen greps och blev därmed den fjärde i förvar under natten.
Polisen genomförde en nykterhetskontroll i Geta vid tretiden. Ett fordon med ett undermånligt framdäck, annars allting i sin ordning.

Josefin Grunér