DELA

Mopedist fick böter och körförbud

Flera fartsyndare ertappades under söndagskvällen, meddelar polisen på sin hemsida. På Hammarlandsvägen i Hammarland fick en förare hundra euro i böter efter att ha kört 107 kilometer i timmen på 90-vägen. Dessutom använde föraren de främre dimljusen.

I Finström körde en mopedförare i 73 kilometer i timmen. Mopedisten misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten eftersom mopeden saknade bakbroms och bakljus samt hade en felplacerad registerskylt. Vidare är föraren misstänkt för olovlig körning eftersom föraren saknade godkänt körkort för lätt motorcykel, som mopeden klassades som med tanke på hastigheten. Slutligen finns det också misstanke om trafikförseelse då föraren inte besiktat fordonet som motorcykel. Straffet blev böter, tillfälligt körförbud och en kontrollanmälan. Polisen kräver att mopeden besiktigas innan den tas i bruk igen.

Kvällens tredje hastighetsöverskridare ertappades på Lemlandsvägen i Jomala Kalmarnäs, där en bilist körde 81 kilometer i timmen. Den högsta tillåtna hastigheten på vägen är 50 kilometer i timmen och föraren fick 24 dagsböter och tio dagars körförbud. (mw)