DELA

Möjligt för fullmäktige att mötas digitalt

Mariehamns stads fullmäktige kan numera, efter ett enhälligt beslut av fullmäktiges presidium, hålla digitala möten om det finns orsak till det.

Det är resultatet av en ändring i stadens förvaltningsstadga som godkändes på fullmäktigemötet i tisdags – som hölls fysiskt på plats i stadshuset.

I mars i fjol beslutade staden att göra det möjligt att stadsstyrelsen och nämnderna att hålla digitala möten, nu utvidgas möjligheten till fullmäktige.

Sara Kemetter (S) föreslog ett tillägg till det ursprungliga förslaget att presidiet måste vara enhälligt om beslutet. Förslaget gick till omröstning, den slutade 22–2 och med två som avstod från att rösta.

Regeln ska ändå fortsättningsvis vara att alla deltar i möten fysiskt, men digital medverkan kan vara möjlig exempelvis vid rädsla för smitta under en pandemi. (eh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp