DELA

MCA-jobb den här veckan

MCA får nu proffshjälp för att rätta till störningarna i sin nya digitala mottagnings- och sändningsutrustning.
Sedan MCA genomförde kanalreformen i mitten av mars har det varit störningar på de digitala tv-utsändningarna.
– Installationen av den nya digitala utrustningen som ger tillgång till fler kanaler inte slutfördes inte på rätt sätt. Det finns en instabilitet. Rättar vi till ett fel så uppstår det nya, skriver Ove Andersson, vd för MCA, i ett pressmeddelande.
Ove Andersson berättar att MCA har försökt rätta till bristerna med hjälp av support från leverantören i England, utan att lyckas.
– Nu har vi äntligen kommit överens om att leverantören skickar hit folk för att slutföra installationen och se till att grejerna fungerar som de ska, förklarar Andersson.
– Våra kunder har ju rätt till bra tv-bild.
Arbetet inleds på onsdag morgon den här veckan (OBS! fel i notisen tidigare) och pågår till och med fredag eftermiddag. Det kan innebära mindre avbrott i tv-utsändningarna i kabelnätet.
Ove Andersson hoppas att MCA:s kunder har överseende med avbrotten eftersom syftet är att rätta till alla fel och brister som finns i dag.
– Vi släpper inte i väg gubbarna från holmen innan vi vet att allting fungerar, säger han.
Under måndag och tisdag utför Mariehamns telefon tekniska arbeten vilket innebär att det blir det avbrott i tv-utsändningarna i kabelnätet mellan klockan 15.00-15.30 de dagarna. (tt-s)