DELA
Foto: Jonas Edsvik

Mässling på Glory

I söndags reste en mässlingssmittad passagerare på Viking Glory. Viking Line har nu kontaktat alla som varit på båten med rekommendationer. Viking Lines kommunikationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström kommenterar:

– Jo, det stämmer. Vi blev kontaktade både av de svenska smittskyddsmyndigheterna och av THL, gällande att det funnits ett mässlingsfall ombord.

Johanna Boijer-Svahnström påpekar att majoriteten av både Sveriges och Finlands befolkning är vaccinerad eller har haft sjukdomen, men att det finns sådana som inte är skyddade.

– Som spädbarn eller folk från andra länder. Så i förebyggande syfte kontaktar vi samtliga resenärer via SMS och mejl med myndigheternas rekommendationer.

Innebär det inträffade några olägenheter för er?

– Vi vet att den smittade personen har rört sig från bildäck och upp till sin hytt och sedan varit i den hytten hela tiden. Men mässling smittar ju extremt lätt och går genom luften, så vi sanerar efteråt. Vi har rutiner för sådant. (mh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp