DELA

Människohandel tas upp i föreläsning

På onsdag den 26 mars 19.00 ordnas en föreläsning med titeln ”Människohandel – varför ser vi inte vad som pågår?” i Ålands sjöfartsmuseums auditorium.
– Föreläsare är Carita Peltonen, jämställdhets- och människohandelskonsult med över 20 års erfarenhet av internationellt samarbete mellan nationella, regionala och lokala myndigheter, institutioner, organisationer och NGO:s i Norden, Baltikum och nordvästra Ryssland. Mellan 2000 och 2009 arbetade hon som seniorrådgivare i Nordiska ministerrådet med ansvar för jämställdhetsfrågor, inklusive människohandel, berättar Heidi Viktorsson, intendent på sjöfartsmuseet.
Föreläsningen, som är gratis och öppen för alla, genomförs i samarbete med Ålands landskapsregering och den är den första av fyra föreläsningar i en serie som sjöfartsmuseet kallar ”På blodigt allvar”.
– Serien, som riktar sig till en vuxen publik, knyter an till specialutställningen ”På resa med Chiefen och Sally Jones” och Jakob Wegelius bok ”Legenden om Sally Jones”. Under året kommer fyra föreläsningar att hållas, två på våren och två på hösten. Ämnena som berörs är människohandel, sjöröveri, utrotningshotade djur och kolonialism. Serien avslutas på våren 2015 med ett större seminarium om flyktingar och integration, säger Viktorsson. (ml)