DELA

Många och blandat i luciakortege

Det är många som anmält sig till året luciakortege på onsdag, dubbelt så många ekipage är anmälda i år jämfört med i fjol.
– Det är jätteroligt och ungefär vad vi hoppats på. I luciakommittén är vi väldigt glada över att så många ställer upp och är med. Vi tycker att ålänningarna är värda ett långt luciatåg, säger kampanjledaren Ann-Katrin Mörn.
I år har Folkhälsans luciakommitté velat inspirera fler grupper som skolor, företag och föreningar att delta i kortegen som traditionsenligt följer efter lucias vagn genom staden. Temat är sagans värld.
– Vi har många barn och unga som är med, och därtill ridklubbar och brandkårister. Traditionsenligt är det även många djur med i kortegen. Det blir en bra blandning, säger Ann-Katrin Mörn.
I varje ekipage finns mellan fem och trettio personer. Luciatåget med kortege startar klockan 19.00 från kyrkan. Därefter åker luciatåget med följe längs Norra Esplanadgatan, Ålandsvägen, Skarpansvägen, Torggatan och slutar vid torget där en jury finns som utser årets bästa ekipage. Priset är ett luciaframträdande. (ke/ab)