DELA

Många körde för fort

Det gick undan på de åländska vägarna i torsdags. Fem personer åkte fast för fortkörning. I Finström Vestanträsk framförde en person ett motorfordon i 100 km/h på 70-väg. Personen delgavs strafforder och tio dagars körförbud.

I Hammarland Långträsk körde en förare 121 km/h där hastigheten är begränsad till 90 km/h. För detta fick personen en strafforder samt körförbud i tio dagar.

Ytterligare en fortkörning ägde rum i Hammarland, denna gång i Östanträsk. Ett fordon framfördes i 104 km/h på 90-väg. Föraren delgavs en ordningsbot.

I Eckerö Storby körde en bilförare ett fordon med en hastighet på 113 km/h på en väg där högsta tillåtna hastighet är 90 km/h. Strafforder delgavs för detta.

Under natten till fredagen åkte en bilförare fast på landsväg två i Sund efter att ha kört 113 km/h på 70-väg. Personen misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och delgavs 26 dagsböter samt tio dagars körförbud.

Polisen fick också en anmälan om misstänkt rattfylleri under samma natt. Dock påträffades föraren vid sitt hem och blåste noll promille. (mis)