DELA

Man stal bankkort och pengar

En man åtalades för tre brott: stöld, snatteri och betalningsmedelsbedrägeri i Mariehamn. Brotten skedde i december 2005 och i augusti 2006. På fredagen fick mannen sin dom vid Ålands tingsrätt.
I december 2005 stal mannen en Ålandsbanken-bankväska innehållande 145 pund, 1.000 euro och 3.500 kronor. I väskan fanns bland annat också en plånbok, två bankkort och ett körkort.
Mannen har medgett att han stulit väskan men säger att summan pengar var betydligt mindre än vad som presenterats i rätten.
I augusti 2006 har mannen hittat en plånbok på en uteservering i Mariehamn. Han tog plånboken som innehöll ett bankkort samt 80 euro till sitt förfogande. Mannen har medgett brottet. Han gjorde många inköp vid restauranger, hotell och kiosker med bankkortet. Han betalade också två taxiresor med det stulna kortet. Allt som allt uppgick köpen till närmare 400 euro.
Mannen dömdes till ett gemensamt bötesstraff på 65 dagsböter vid tingsrätten i fredags. Det blir en summa på 1.105 euro. Han är också tvungen att betala ränta på de pengar han stulit. (na)