DELA

Lunch för skuldsatta

I morgon torsdag arrangerar Mariehamns församling en lunch till förmån för insamlingen Gemensamt Ansvar.
Lunchgästerna uppmanas vara på plats klockan 12.00 i Margaretagården och det bjuds på mald leverbiff. Det finns också möjlighet att delta i ett snabblotteri.
De insamlade medlen går till arbetet mot överskuldsatthet i Finland och till så kallade spargrupper i Uganda. Diakon Eva Lindblom har på ort och ställe bekantat sig med spargruppsverksamheten och kommer vid lunchen att berätta om detta och visa bilder.
Kyrklig tidningstjänst skriver mer om kampanjen:
Konsumtionslån med skyhöga räntor är för många i Finland just nu den enda möjligheten att finansiera en omedelbar och nödvändig anskaffning. Enligt Statistikcentralen tog finländarna 1.038.210 snabblån i januari-september 2011. Lånens värde var sammanlagt 231,8 miljoner euro.
Över 1,8 miljoner människor i Uganda har varit tvungna att fly undan inbördeskriget och undan den grymma terror som den ökända rebellrörelsen Lord’s Resistance Army (LRA) i närmare tjugo år har utsatt evakueringslägren för. Många har förlorat den nödvändiga kunskapen och förmågan att självständigt skaffa sig en inkomst. (kaf)