DELA

Liberalerna vill ha ordning på ekonomin

Liberalerna vill ha starkare fokus på budgetdisciplin och skjuta fram satsningar till nästa år. Bland annat det tas upp i partiets budgetmotioner.

Liberalerna anser att ”hela havet stormar” i fråga om utvecklingen av skärgårdstrafiken: Ingen vet vad som ska hända medan tonnaget är föråldrat och fortsätter generera stora koldioxidutsläpp. Därför vill Liberalerna att landskapsregeringen ger ett meddelande om skärgårdstrafiken med en helhetsplan till lagtinget.

Dessutom efterfrågar man mer information om den begagnade färja som regeringen vill ha medel för. Liberalerna vill veta hur den nygamla färjan påverkar trafiksystemet, kostnaderna och koldioxidutsläppen.

Utöver det ser Liberalerna ett behov av politisk samling gällande den långsiktiga ekonomin. Tidigare har man föreslagit en parlamentarisk kommitté kring ekonomin, ett förslag man står fast vid. Man meddelar samtidigt att man är beredd att samarbeta kring ekonomin.

Liberalerna har lämnat in totalt åtta budgetmotioner. Lagtinget inleder behandlingen av den tredje tilläggsbudgeten i dag måndag med remissdebatt. (eh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp