DELA

Landskapet på väg att tillsätta energikommission

Kraftnät Åland, Ålands Elandelslag, Mariehamns Energi och Ålands vindenergiandelslag: bland annat dessa ingår i en energikommission som landskapsregeringen är på gång att tillsätta.

– Alla namn är ännu inte klara, men vi hoppas kunna presentera kommissionen och dess uppdrag under de närmaste par veckorna, säger kommissionens ordförande, utvecklingsminister Alfons Röblom (HI).

Expertkommissionens uppdrag blir att komma med analyser och förslag till lagstiftning och infrastruktursatsningar, bland annat på grund av en ökad användning av eldrivna bilar och även färjor.

– Det är mycket på gång från EU-håll, och i energivärlden överhuvudtaget inför den omställning som världen måste göra, säger Alfons Röblom.

Kommissionen är tänkt att sitta till årets slut, men utvecklingsministern förutspår att mandatperioden förlängs in på nästa år. (ss)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp