DELA

Lagtingsledamot sjuk i covid-19

En lagtingsledamot har insjuknat i covid-19. Ingen tjänsteman eller lagtingsledamot är satt i karantän på grund av fallet.

Det bekräftar lagtingsdirektör Susanne Eriksson, som gick ut med informationen till ledamöterna i måndags. Smittspårningen gick tillbaka till onsdagen förra veckan, men då hölls enbart ett kort plenum för en tom sal för att anteckna några ärenden för kännedom.

Lagtinget fortsätter med säkerhetsarrangemangen som gällt tidigare. Det innebär rekommendation om att alla utskotts- och gruppmöten hålls på distans och att det är gles sittning som gäller i lagtingssalen, i kombination med rekommendation om ansiktsmask och god handhygien.

I dag onsdag hålls ett plenum, bland annat med spörsmålsdebatt om vice lantrådet Harry Janssons (C) vägran att lämna utlåtande och yttrande till Justitieombudsmannen om den så kallade vaccinlistan. (eh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp