DELA

Kinesisk techjätte investerar i Enfuce

Åländska Enfuce som erbjuder teknik för betaltjänstlösningar har säkrat ytterligare sju miljoner euro i finansiering – varav fem miljoner från den kinesiska techinvesteraren Tencent, ett av världens största bolag i branschen.

Maki, som investerade i Enfuce i A-rundan, står för de andra två miljonerna i denna B-runda. Totalt har Enfuce tagit in 15 miljoner euro.

Tencent äger därmed knappt tio procent av bolaget. Grundarna Monika Liikama, Denise Johansson, Tom Gråhn, William Ekström och Niklas Apellund har ännu majoriteten. Fyra av fem är från Åland.

Tencents inträde innebär också att bolagets Europachef Ling Ge tar plats i styrelsen. Han ska framförallt bidra till att skala upp bolaget på europeisk och global nivå.

– Tencent ser att vi tillför nya saker till betaltekniken, särskilt hastighet. De är också intresserade av vad vi kan göra med vår räknare för koldioxidavtryck i samband med betalningar, säger vd Monika Liikama i ett pressmeddelande. (bn)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp