DELA

Kansliministern på trafficking-konferens

Kansliminister Gun-Mari Lindholm (Ob) kommer att delta i en konferens om människohandel som hålls i Litauens huvudstad Vilnius i dag och i morgon.
Där ska Lindholm hålla öppningsanförande med titeln ”Human trafficking in Åland Islands – our joint challenges in the Baltic Sea Region” (Människohandel på Åland – våra gemensamma utmaningar i Östersjöregionen).
Under besöket i Litauen kommer Gun-Mari Lindholm att träffa Litauens inrikesminister Dailis Alfonsas Barakauskas och parlamentarikern Giedré Purvaneckiené för att bland annat bjuda in dem till landskapsregeringens planerade konferens ”Människohandel för prostitution och sexuella ändamål på Östersjön – fantasi eller fakta?” i höst.
Den åländska delegationen kommer också att besöka Missing Persons Families Support Centre som koordinerar sökandet efter försvunna personer och stöder folk som blivit utsatta för människohandel och Nendre som är ett center för kvinnor och barn i Vilnius som får stöd av Ålands Fredsinstitut och Emmaus Åland. (ar)