DELA

Julius-stiftelse premierade matkultur

Julius Sundbloms minnesstiftelse har premierat åländsk matkultur genom att dela ut årets stipendier om 3 000 euro till vardera Ålands Marthadistrikt och Harriet Strandvik.

Motiveringarna:

”Ålands Marthadistrikts syfte är att alla hem och familjer skall ha kunskap och övriga resurser att främja balans i vardagen och en hållbar utveckling, såväl ekonomisk, ekologisk som social. På deras hemsida hittar man recept på åländska traditionella rätter, där man tar vara på åländska råvaror och tillreder ekologisk mat. Ålands Marthadistrikt uppmärksammar även de kommunala kockarna (dagis, skolor etc) och strävar efter hållbara lösningar.”

”Harriet Strandvik arbetar sedan länge för den åländska matkulturen på bred front. Hon är företagare, utför konsultuppdrag och fungerar som verksamhetsledare för Mathantverkarna. Hon har erfarenheter av såväl lokala som nationella och nordiska matprojekt och beskriver sig själv som driven av att utveckla mat och måltid.” (ms)

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp