DELA

Isle of Wight-rederi bokar åländskt

Wightlink Ferries på Isle of Wight är den senaste internationella kunden för åländska Carus. Rederiet ska under hösten i år ta i bruk Carus system för bokning och biljettering – CarRes.
Wightlink har i ett 5-årsprogram investerat över 50 miljoner pund i system, nya fartyg och förbättrade hamnanläggningar.
– Trots en hård konkurrens från andra leverantörer var det ett enkelt beslut att välja CarRes. Jag är säker på att Carus kommer att uppfylla våra behov för att på bästa sätt betjäna våra kunder och vår personal både nu och i framtiden, säger it-direktör Stuart James i ett pressmeddelande.
– Detta kommer att innebära nya arbetstillfällen hos Carus och vi räknar med att öka personalstyrkan med 10-15 procent den närmaste tiden, säger vd Anders Rundberg.
Wightlink transporterar i medeltal 5,2 miljoner passagerare, 1,2 miljoner fordon och 200.000 bussar och fraktfordon årligen på tre rutter till Isle of Wight. Fartygen trafikerar på sina rutter upp till 230 gånger per dag med målsättningen att avgå varje halvtimme under rusningstid, vilket innebär över 68.000 avgångar per år. (ms)