DELA

Insamling för Världens Barn nästa vecka

Ålands Radio och TV startar en åländsk insamling till Världens Barn.

Världens Barn är Sveriges största pengainsamling. Pengarna som samlas in gör att barn runt om i världen kan gå i skolan, får vård om de blir sjuka och kan känna sig tryggare. Nästa vecka på måndag börjar Ålands Raduio och TV:s insamling och den pågår i två veckor.

”Ålands Radio och TV tycker att barns rätt till hälsa, skola och trygghet är ett av de viktigaste uppdragen i världen och därför har vi bestämt oss för att vi vill vara med i årets insamlingskampanj”, säger chefen Camilla Karlsson-Henderson.

Tv-gala

Under insamlingen ordnar man en välgörenhetsmatch i fotboll där åländska kändisar ska spela mot IFK Mariehamns juniorlag. Det blir också ett lopp där man kan springa 10-, 5- eller 1 kilometer. Dessutom ordnas auktioner och utmaningar som ska samla in pengar till Världens Barn.

Fredagen den 1 oktober sänds tv-galan Tillsammans för Världens Barn i Ålandskanalen och i SVT.

Bakom Världens barn står Radiohjälpen, Sveriges Television, Sveriges Radio P4, Utbildningsradion och 13 svenska biståndsorganisationer. (ikj)

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp