DELA

Inget intresse för skärgårdsjobb

Ingen har sökt tjänsterna inom Brändös och Kumlinges äldreomsorg. I Kumlinge söker man en hemtjänstledare. Ansökningstiden gick ut den sista november.
– Vi har en tf hemtjänstledare som lovat sköta jobbet tills vi får en ordinarie, säger Kumlinges socialsekreterare Susanne Danielsson.
För hemtjänstledaren väntar ett arbetsintensivt år när äldreboendet Annagården ska byggas ut och de boende ska flyttas under byggtiden.
Inte heller Brändö har fått napp på sin annons om föreståndare till äldreboendet Solkulla. Några har ringt och frågat om tjänsten berättar Brändös socialsekreterare Niklas Feiring, men sist och slutligen har ingen sökt.
– Vi har ingen föreståndare för tillfället, uppgifterna är delegerade på personalen på Solkulla och på socialsekreteraren. Men på sikt är det ingen bra lösning.
Tjänsterna är utannonserade i båda lokaltidningarna, i Hufvudstadsbladet, i Åbo Underrättelser och via Arbetsförmedlingen. Kommunerna marknadsförde också tjänsterna i samband med skärgårdskommunernas jippo i Åbo i mitten av november. Men inget resultat.
– Jobbet i sig kanske inte lockar om man inte har någon annan anknytning till skärgården, säger Danielsson. (ns)