DELA

Ingen misstänkt för inbrott i Kattby

Polisen har fortfarande ingen misstänkt för det inbrott som skedde i Hammarland Kattby den 17 augusti i år. En kvinna anmälde då att någon hade varit in i hennes radhuslägenhet medan hon själv var borta från bostaden i 20 minuter.
I ett pressmeddelande skriver polisen att man misstänker att en mindre mängd kontanter och tobaksrekvisita försvunnit från lägenheten. Dessutom har en väska genomsökts och en bärbar dator verkar ha gjorts i ordning för att stjälas då datorns sladd var urdragen och datorns skärm hade stängts ner.
– Polisen har i fallet gjort brottsplatsundersökning och förhör. Utifrån vad som framkommit i polisens utredning kan det bedömas som sannolikt att lägenhetsinnehavaren avbröt ett pågående inbrott, och att en eller fler gärningspersoner lämnade lägenheten genom bakdörren då lägenhetsinnehavaren återvände till sin lägenhet via huvudingången. Polisen har hittills i förundersökningen, gällande misstänkt stöld, inte fått fram några ledtrådar som kunde binda någon till brottet, skriver polisen. (ml)