DELA

I morgon inleds röstningen i riksdagsvalet

Förhandsröstningen i riksdagsvalet inleds i morgon den 6 april och pågår till och med den 12 april. Utomlands ordnas förhandsröstning den 6 till 9 april, men många förhandsröstningsställen utomlands är öppna under en kortare tidsperiod.
Väljarna får rösta på vilket som helst av de allmänna förhandsröstningsställena i Finland eller utomlands. I meddelandekortet som skickats till alla väljare med posten finns en förteckning över de allmänna förhandsröstningsställena inom väljarens egen valkrets och vilka tider det är möjligt att rösta. Den informationen finns också på justitieministeriets valwebbplats www.vaalit.fi där man kan välja att få informationen på svenska om så behövs. Information ges också på det avgiftsfria servicenumret på svenska 0800 9 4771 och på finska 0800 9 4770.
Valdagen är söndagen den 17 april och då är vallokalerna öppna mellan klockan 9.00 och 20.00. På valdagen kan väljarna rösta bara på det röstningsställe som anges i meddelandekortet.
Man ska styrka sin identitet såväl vid röstningen på valdagen som vid förhandsröstningen. Identitetsbeviset måste vara försett med foto.

FNB/Nina Smeds