Hammarby vann utan Engman –Växjö förlorade med Mattsson

FOTBOLL. Hammarby, utan Adelina Engman i truppen, hemmaslog Norrköping med 2–1 i Damallsvenskan i fredags. Hammarby, som ligger trea i tabellen på 23 poäng, tappade ledningen till Norrköping i den 12:e minuten, men efter två mål av Maika Hamano gick man segrande ur kampen. Nästa match spelas borta mot KIF Örebro DFF kommande söndag.

Olivia Mattsson startade däremot och spelade fulla minuter för sitt Växjö DFF när man bortaspelade mot Rosengård på söndagen – men hemmalaget gjorde processen kort för Mattsson och Växjö. Rosengård tog en 4–0-ledning redan innan pausvilan, och ökade dessutom på till både 5–0 och 6–0 innan timmen var fullspelad.

Matchen slutade med en förkrossande 7–1-seger för hemmalaget sedan tidigare Åland united-spelaren, Rosa Herreros Ossorio, gjort ett tröstmål för Växjö.

Växjö på åttondeplatsen spelar sin nästa match mot tabelltvåan Piteå den 11 juni. (pp)