DELA

Gästhem i Vårdö fick pris

Bomans Gästhem på Vårdö, som ägs och drivs av Magnus och Sirkka Boman, har utsetts till årets finländska gästhem, eller som priset officiellt heter – år 2007 SRM-hostel.
Det är styrelsen för Finlands vandrarhemsförbund, SRM, som bland 83 andra medlemsanläggningar valde att premiera just Bomans gästhem.
Gästhemmet, ett familjeföretag som består av rum både i en restaurerad gammal lantgård och i nybyggda byggnader och stugor, beskrivs i vandrarhemsförbundets motivering som både trivsamt och hemtrevligt.
– Utöver övernattning och måltider erbjuds gästerna inte bara många olika aktiviteter utan också möjlighet att njuta av skärgårdens mångfald av naturupplevelser, konstaterar SRM.
Bomans gästhem blev för fem år sedan den första åländska medlemmen i SRM och med det också medlem i vandrarförbundens internationella takorganisationen som bland annat medförde ett effektivt bokningsnät. Deras initiativ inspirerade, enligt SRM, andra gästhem att följa efter och idag har förbundet tre medlemmar på Åland, en i Godby i Finström och en i Jurmo i Brändö.
Gästhemmet är öppet från början av maj till mitten av september och resten av året enligt överenskommelse. (tt-s)