DELA

Fullsatt på Svenska dagen-show

I morgon, lördag, är det Svenska dagen och huvudfesten hålls i år på Åland, i Alandica. Enligt Alandicas Facbooksida är alla biljetter slut, men den som vill följa festen kan i stället se direktsändningen via Yles kanaler eller Ålandskanalen med start klockan 18.

För musiken står bland andra The Mamas, Ulvens döttrar, Ilon och Erik Sjöholm. Konferencierer är Sonja Kailassaari och Mårten Svartström. Thomas Lundin är mingelreporter och intervjuar gäster på festen. Dessutom har han rest runt på Åland och träffat operastjärnor, företagare och många andra.

Speciellt för i år är priset till en ”Ålandsambassadör”, där allmänheten har fått nominera ”en eller flera personer som har ökat kännedomen om Åland och/eller Ålands självstyrelse, eller som har lyft fram det svenska språket, den åländska kulturen eller identiteten.”

Svenska dagen, som ibland kallas finlandssvenskarnas nationaldag, firas 6 november för att uppmärksamma svenskan som ett av Finlands två nationalspråk. (ab)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp