DELA

Frimärkschef basar små postländer

Posten Ålands affärsområdeschef för Frimärken, Anita Häggblom, har utsetts till ordförande för Sepac under 2007. Detta meddelar Posten Åland.
Sepac, Small European Postal Administrations Cooperation, är en organisation som består av 12 europeiska postorganisationer.
– Det känns hedersamt att få det här uppdraget. De små europeiska postverken tampas alla med samma problem. Istället för att konkurrera har vi valt att samarbeta, säger Anita Häggblom.
De postförvaltningar som samarbetar inom organisationen Sepac kommer den 1 oktober 2007 att tillsammans ge ut sina första gemensamma frimärken.
Syftet med att ge ut Sepac-frimärkena är att framhäva samarbetet i Sepac gällande främjandet av den världsomspännande filateliverksamheten. Därtill vill medlemmarna uppmärksamma allmänheten på deras historia, natur och kultur.
För närvarande är följande tolv regioners postförvaltningar medlemmar i Sepac-gruppen: Åland, Färöarna, Gibraltar, Grönland, Guernsey, Island, Isle of Man, Jersey, Liechtenstein, Malta, Monaco och San Marino.