DELA

Friades från misshandelsåtal

Tingsrätten förkastade i fredags åtalet mot den finländske man som stått åtalad för att ha misshandlat en annan man i Västerhamn i Mariehamn den 18 maj i fjol.
Tingsrätten skriver i motiveringen till domslutet att bevisningen bortom alla rimliga tvivel styrker att målsäganden blivit offer för ett misshandelsbrott. Däremot tycker tingsrätten inte att bevisningen är tillräcklig för att fälla just den åtalade mannen.
– Bevisläget i målet är det att en fällande dom främst skulle basera sig på målsägandens egna uppgifter och identifiering av svaranden. En viss försiktighet bör iakttas gällande målsägandens uppgifter med beaktande av att tingsrätten finner det sannolikt att målsäganden blivit upprörd över att dagtid ha blivit misshandlad i Mariehamn. Det upprörda sinnestillståndet kan ha lett till att målsägandens uppgifter måhända inte är helt tillförlitliga beträffande allt det målsäganden berättat sig ha upplevt i samband med att han blev misshandlad, skriver tingsrätten i motiveringen till domslutet.
Den misshandlade mannen hade inför rättegången yrkat på ersättning om drygt 3.300 euro för sveda och värk, tandläkarkostnader, en förstörd klocka, en förstörd skjorta, läkemedel och tandläkarintyg. (ml)