DELA
Foto: Stefan Öhberg

Fortkörningar, olyckor och en risbrasa

Trafikolyckor, trafikövervakning samt en räddningsförseelse var några av de ärenden som sysselsatte polisen under torsdagen.

I ett pressmeddelande på fredag förmiddag berättar den åländska polisen om sina förehavanden under torsdagen. I Mariehamn framfördes ett fordon i en hastighet av 74 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 50 km/h. ”Föraren delgavs böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten”, skriver man.

Vidare påträffades i Jomala ett obesiktat fordon i trafik. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse. I samma kommun kördes ett fordon i en hastighet av 127 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 90 km/h. Även där fick föraren en bot misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten, samt dessutom ett tiodagars körförbud.

I Sund var det samma visa, med ett fordon som framfördes i en hastighet av 94 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 70 km/h. Böter för äventyrande av trafiksäkerheten även där.

I en oidentifierad landsortskommun inkom en anmälan om en bil som körts av vägen. ”Baserat på uppgifter från händelseplatsen utreder polisen avkörningen som misstänkt äventyrande av trafiksäkerheten”, vet meddelandet att förtälja.

Även i Mariehamn skedde det olyckor. En cyklist kolliderade med en bil efter att föraren till bilen öppnat dörren just som cykeln passerade. Man utreder ärendet som misstänkt trafikförseelse.

Slutligen anlades i Finström en risbrasa, trots den rådande skogsbrandsvarningen. ”Personen som ansvarade för brasan ålades att släcka den, och delgavs böter misstänkt för räddningsförseelse”, avslutar polisen sitt meddelande.

”Tidningen kan berätta/ingenting mera än detta” (Nils Ferlin)