DELA

Föreläsning om medcinsk kombination

Borde samhället uppmuntra människor att sköta sin hälsa genom att erbjuda en ”morot” i ekonomisk form? Det här är en av de frågor som liberala kvinnogruppen vill diskutera inför valet i höst, skriver de i ett pressmeddelande.
Som ett led i detta har kvinnogruppen inbjudit läkaren Christina Doctare att hålla en föreläsning om integrativ medicin inkommande måndag 19.00 i Självstyrelsegårdens auditorium.
Integrativ medicin är en kombination av västerländsk skolmedicin och andra alternativa behandlingsmetoder. Doctare har personlig erfarenhet av ayurveda, en gammal indisk läkekonst som i Indien praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus.
Doctare har undervisat i integrativ medicin på Karolinska institutet och är Sveriges representant för Europarådet i kommittén mot tortyr, expert i krigstribunalen. Hon var Sveriges första kvinnliga bataljonsläkare i FN:s tjänst och har haft flera administrativa chefsuppdrag inom Stockholms läns landsting under 80-talet. I dag samarbetar hon med olika framstående forskare kring hjärnstress, berättas i pressmeddelandet.