DELA

Flera fall av trafikförseelser i helgen

Under helgen delade polisen ut ett flertal trafikboter. En våldsam person greps och en olycka inträffade i Jomala.

Under lördagen delade polispatrullerna ut fyra böter för överträdelser i hastigheten samt en bot för obesiktat fordon. En person greps under natten till söndag på basen av polislagen efter att denne uppträtt våldsamt i centrum av Mariehamn.

”Under natten skrevs också böter till en personbilsförare som i Mariehamn körde med en av fordonets dörrar öppen och samtidigt förorsakade ordningsstörning genom att med hög volym spela musik”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Under söndagen inträffade en trafikolycka på Lemlandsvägen i Jomala, där en personbilsförare tappade kontrollen över fordonet och körde av vägen. Ärendet utreds som äventyrande av trafiksäkerheten.

I Jomala påträffades under söndagen också ett obesiktat fordon i trafik.

”Föraren delgavs böter för trafikförseelse, och fordonets registerskyltar avlägsnades. I Jomala påträffades också ett avställt fordon i trafik. Information om händelsen kommer att vidarebefordras till behörig myndighet för beslut om vidare åtgärder.”

I Mariehamn senare samma dag delgavs en förare böter för trafikförseelse efter att ha transporterat för många personer i sitt fordon.