DELA
Foto: Privat

Fjäder i hatten för Anne Hämäläinen

Anne Hämäläinen i Sunds skola får utmärkelsen ”Fjäder i hatten”.

Ålands lärarförening valde att uppmärksamma Anne Hämäläinen på Världslärardagen den 5 oktober. Hon får utmärkelsen eftersom hon är ett hängivet skolombud som enligt motiveringen förmedlar information mellan kansli och lärarrum med stor entusiasm och glädje.

”Hon informerar ivrigt om lokalföreningens program och deltar också själv. Information från lärarföreningen ser hon till att finns synlig på skolans anslagstavla och hon uppmanar övriga medlemmar att delta”, skriver man i ett pressmeddelande.

”Med sin positiva attityd och sitt glada humör sprider hon glädje och inspiration runt omkring sig. En värdig vinnare av FSL’s första ’Fjäder i hatten’ ”.

Utdelningen av utmärkelsen är en ny tradition i Finlands svenska lärarförbundet där en medlem i varje lokalförening får en fjäder i hatten för sitt engagemang och sin aktivitet i föreningen. (ikj)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp