DELA

Fem förare får böter för fylleri

Tingsrätten har bötfällt fem båtförare med för höga promillehalter.

En man i trettioårsåldern får 40 dagsböter på totalt 920 euro för sjöfylleri. I juni körde han en fritidsbåt från Sund till Östra hamnen i Mariehamn med över 1,4 promille i utandningsluften efter färden. Mannen hade två passagerare i båten.

En kvinna i trettioårsåldern får 35 dagsböter på totalt 420 euro för sjöfylleri. I juli körde hon en fritidsbåt i Östra hamnen med minst 1,3 promille i utandningsluften. Hon hade en passagerare i båten.

En man i tjugoårsåldern döms till 20 dagsböter på totalt 680 euro för sjöfylleri. I juli körde han en fritidsbåt från Föglö till Järsöfjärden i Lemland med minst 1,02 promille i utandningsluften efter färden. Han hade två passagerare i båten.

En medelålders man får 45 dagsböter på totalt 270 euro för sjöfylleri. I juli körde han en fritidsbåt från Östra hamnen till Lemströms kanal i Jomala med minst 1,8 promille i utandningsluften efter färden. Han hade en passagerare i båten.

En kvinna i 25-årsåldern får 30 dagsböter på totalt 660 euro för sjöfylleri. I juli körde hon en fritidsbåt vid Degerby hamnområde i Kökar med minst 1,45 promille i utandningsluften efter färden. Hon hade två passagerare i båten. (pd)