DELA

Färre har ansökt om att få jaga skarv

Färre har ansökt om att få jaga skarv i år. Det kan bero på att de är sent ute, eller på att man hittills inte sett så mycket av skarven på Åland.
Sedan jakten tilläts igen 2009 har som mest 735 personer ansökt, och som minst 285. Ännu i onsdags hade bara 218 personer ansökt för årets jakt, förra året var det totalt 330.
Detta behöver dock inte tyda på ett minskat intresse för skarvjakt.
– Den öppna skyddsjakten börjar den 1 augusti, och ganska många brukar lämna in sina ansökningar sent. Jag gissar på att det blir närmare 300 ansökningar i år också, men vi får se. De flesta borde ha ansökt vid det här laget, så det blir nog några färre än tidigare år, säger jaktförvaltare Robin Juslin på landskapsregeringen.
Ansökningarna kan lämnas in ända tills jaktperioden är över. Med de som lämnat in sina ansökningar i senaste laget kan behöva vänta ett tag innan de får dem godkända.
– Vi kommer dessvärre inte hinna godkänna alla ansökningar till den första helgen i augusti eftersom det kräver två underskrifter och jag för tillfället är den enda på avdelningen som inte är på semester, säger Juslin. (jg)