DELA
Foto: Privat
Miljoneresenären Sanna Holopainen firades av fartygets tekniska chef Mikael Henriksson till vänster, befälhavaren Johan Bertell och intendenten Ros-Marie Sandström.

En miljon har rest mellan Eckerö och Grisslehamn

Fartyget Eckerö, som går mellan Storby i Eckerö och Grisslehamn i Sverige, har för första gången haft över en miljon resenärer på ett år.

Resenär nummer 1 000 000 blev Sanna Holopainen som steg på Eckerö på åttaturen på lördagsmorgonen.

Där överraskades hon med blommor, champagne, en banderoll som var speciellt framtagen för dagen och ett presentkort som överlämnades av fartygets befälhavare Johan Bertell, tekniska chef Mikael Henriksson och intendent Ros-Marie Sandström.

Alla resenärer bjöds på ett glas bubbel och lokalproducerad äppelmust och det blev enligt Eckerö Linjens pressmeddelande en festlig stämning ombord.

”Att nå över en miljon gäster under ett år är väldigt roligt och vi är oerhört tacksamma för alla som väljer att resa med oss”, säger Eckerö Linjens marknadsdirektör Maria Hellman-Aarnio i pressmeddelandet.

Kraftigt uppsving

Trafiken mellan Storby och Grisslehamn har fått ett kraftigt uppsving efter att konkurrenten Viking Line sålde Rosella som gick på rutten Mariehamn-Kapellskär utan att sätta in något ersättande fartyg. (pd)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp