DELA
Foto: Jonas Edsvik

Eat fick avslag i hovrätten

Långköraren mellan staden och den före detta hyresgästen på torget, restaurangen Eat, har avgjorts i hovrätten.

Hovrätten går på tingsrättens linje och förkastar Eats ekonomiska krav på staden.

Den tidigare restaurangen Eat Mariehamn ab, som förut hade sin verksamhet på Torget i Mariehamn, krävde staden på 209 913 euro för den tillbyggnad som den tidigare ägaren Mikael Andersson lät bygga.

Ålands tingsrätt förkastade dock käromålet i juni 2016. Andersson överklagade till hovrätten. Hovrätten tog ställning till samma bevisning som tingsrätten med undantag av ett antal fotografier, ett besiktningsprotokoll, sammanställning över transaktioner för återställande av torgkiosken, Mariehamns stads timlistor för infrastruktursektorn och hörande av ett vittne.

”Hovrätten har av den mottagna bevisningen dragit samma slutsatser som tingsrätten. Det har inte framkommit anledning att bedöma ärendet annorlunda än tingsrätten har gjort”, skriver man i sitt domslut.

Eat Mariehamn Ab förlorar således målet i hovrätten och ålades att ersätta Mariehamns stads rättegångskostnader från hovrätten som uppgår till 7 605,20 euro samt tingsrättskostnaderna om 20 750 euro.

Ändring i domen kan ännu sökas hos högsta domstolen genom besvär. Besvärstiden går ut i augusti. Nya Åland har försökt nå Anderssons ombud. (hh)

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp