DELA

Drop-in i nödfall vid Medimar

Från i måndags och fram till den 25 juli sköter Medimar coronatestningen av inresande till Åland. Enligt Medimars vd Mathias Grunér har testandet gått bra.

Men eftersom några under tisdagen inte lyckats boka tid via bokningssystemet Finentry har drop-in även erbjudits. Nu ska alla bokningar kunna göras via Finentry och drop-in besökare registreras i tjänsten på plats.

– Planen är att vi fortsatt ska använda Finentry för bokningar i framtiden, men med drop-in som ett komplement. Det blir lite bättre framförhållning och snabbare med att endast använda Finentry. Dessutom kan patienten även se sitt provsvar via tjänsten, säger han.

Grunér berättar att de har mer kapacitet än vad testerna krävt hittills. Han vill i samråd med ÅHS vänta med att ge mer exakt information om testningen tills de på måndag publicerar en rapport om den första veckan. (jv)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp