DELA

Döms för sex olika brott – får böter

En man i 65-årsåldern döms för sex olika brott, varav två fall av olaga hot och två fall av lindrig misshandel, i Ålands tingsrätt.

Alla brott begicks under sensommaren 2020. Det rör två fall av olaga hot, två fall av lindrig misshandel, ett snatteri och ett äventyrande av trafiksäkerheten.

Mannen hotade först en man som var och metade med sina barn. Dagen efter gick barnens mamma och mormor till mannen i en restaurang då han knuffade barnens mormor så att hon fick blåmärken. Han slog mamman med en nyckelknippa så att hon fick blödande sår på handen när hon försökt lugna honom.

Några veckor senare hotade mannen två tyska turister verbalt vid en campingplats. Mannen snodde därefter den ena turistens kniv och när de lämnade platsen på cykel hade han kommit efter i en stor bil eller buss och kört rakt emot dem.

I tingsrätten bestred mannen alla brottsrubriceringar, däremot medgav han vissa händelseförlopp men inte enligt målsägandenas beskrivningar.

Tingsrätten konstaterar i domen att de målsägandes berättelser stämmer väl överens vid alla tre händelser. Vid incidenten med turisterna finns dessutom ett inspelat samtal till alarmcentralen som stöder berättelserna.

Tingsrätten dömer mannen till 90 dagsböter om totalt 810 euro. Han ska också ersätta turisten 125 euro för den stulna kniven och staten 180 euro för bevisning. Han åläggs också brottsofferavgiften på 80 euro. (ff)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp