DELA

Dags att nominera till Rädda Barnen-priset

På söndag den 31 oktober är det sista chansen att nominera till Rädda Barnen-priset 2021. Priset delas årligen ut av Rädda Barnen på Åland till en vuxen eller en grupp vuxna för deras arbete i barnkonventionens anda.

”Vi söker alltså goda exempel som kan kopplas till barnkonventionen och dessa artiklar. Det kan handla om beslutsfattande eller exempel från verksamheter där barnets rättigheter säkerställts genom ett barnperspektiv i verksamheten, ha beaktat berörda barns intressen eller berett barn möjlighet till delaktighet” skriver man i ett pressmeddelande.

I fjol fick busschauffören Sven Larsson Rädda Barnen-priset för sitt initiativ att köra ut skolluncher till elever under distansundervisningen våren 2020.

Årets vinnare offentliggörs vecka 46 i anslutning till Barnrättsveckan då Barnkonventionens dag den 20 november infaller. (ikj)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp