DELA

Bilar stötte ihop på Elverksgatan

Två bilar stötte ihop på Elverksgatan i Mariehamn på söndagen. Den som polisanmälde händelsen berättade att den inträffade på förmiddagen och att den andra parten smet ifrån platsen. Polisen utreder nu händelsen.
På söndagseftermiddagen körde en personbil av vägen och in i en stolpe i Sund. Föraren blåste positivt i polisens alkometer och misstänks därför för äventyrande av trafiksäkerheten och rattfylleri. Föraren fördes efter olyckan till sjukhus för observation.
Även i Jomala körde en personbil av vägen på söndagen.
– Väl på platsen visade det sig att föraren hade haft en alltför hög situationsanpassad hastighet med beaktande av det hala väglaget. Detta i sin tur hade gjort att föraren tappat herraväldet över sitt fordon, vilket resulterade i en avkörning, skriver polisen i ett pressmeddelande.
Föraren fick böter.
Slutligen tog polisen emot två anmälningar vid midnatt natten till måndagen. Den första handlade om ett flertal fordon som sladdade runt och körde störande i Jomala. Polisen ryckte ut och gav en muntlig anmärkning till förarna. Den andra anmälningen handlade om en bil som blivit påbackad tidigare under dagen. Föraren som backat på bilen hade smitit från platsen och misstänks därför för underlåtelse till att vidta lagstadgade åtgärder. Polisen tog emot alla uppgifter om händelsen och utreder ärendet. (ml)