DELA

Begränsningar möjliga för näringsverksamheter

Landskapsregeringen rekommenderar att offentliga och näringsverksamheter begränsar antalet besökare och ber sina besökare använda munskydd. Det gäller exempelvis bibliotek, simhallar, gym och butiker. Det sade landskapsläkaren Knut Lönnroth på lördagens presskonferens.

Från och med i dag måndag kan landskapet, tack vare temporära ändringar i smittskyddslagen, kräva åtgärder av verksamheter. Om det blir nödvändigt kan man även stänga ner verksamhet.

Knut Lönnroth konstaterade att det i första hand handlar om åtgärder som många redan frivilligt uppfyller, att erbjuda handsprit, rekommendera ansiktsmask, påminna besökarna om rutinerna och ha rutiner för städning.

– Jag tror och hoppas att vi kan jobba med rekommendationer och att alla fortsätter ta ansvar, men det är möjligt med åtgärder om det är absolut nödvändigt, sade han. (eh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp