DELA

Bar kniv utanför polisstationen

Natten mellan tisdag och onsdag blev stökig i Mariehamn, meddelar polisen på sin hemsida. Utanför polisstationen påträffades ett ungdomsgäng som drack alkohol. En av personerna visade sig vara minderårig och fick böter för alkoholförseelse och ordningsförseelse. Polisen kontakade föräldrar och gjorde en barnskyddsanmälan.
De myndiga personerna i gänget kunde enligt polisen ”inte bete sig” och en av dem greps för skydd mot brott och störande beteende. I samband med gripandet upptäckte polisen att personen i fråga bar på en kniv. Dessutom är personen nu misstänkt för straffbart bruka av narkotika och innehav av alkohol.
Ytterligare en person i gänget hade försett den minderåriga med alkohol och fick böter för detta.
På Klintvägen i Mariehamn fick en ungdomsfest avbrytas av polisen. På platsen fanns flera minderåriga som drack och var berusade. Polisen kontaktade föräldrar och socialkansli och tömde lägenheten på folk.
I de här skolavslutningstiderna uppmanar polisen alla äldre och mognare ungdomar att ”föregå med gott exempel” och inte överlåta alkohol till minderåriga. Dessutom uppmanas föräldrar att ta reda på vad deras barn gör och var de befinner sig. (mw)