DELA

Backade på en bil – smet från platsen

En person backade med sin bil på en annan på Servicegatan i Mariehamn i torsdags. Ingen person kom till skada. Gärningsmannen avlägsnade sig från platsen utan att ge sig till känna, men polisen kunde efter att ha talat med vittnen på plats identifiera en misstänkt. Personen erkände senare vad som hänt och fick böter.
På Lemlandsvägen i korsningen mot Södra Söderbyvägen backade en person in i en trafikdelare. Inga personskador uppstod, men föraren är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.
Samma brottsrubricering är den förare som körde 104 kilometer i timmen på en 70-väg misstänkt för. Händelsen inträffade i Jomala Björsby förra veckan. Föraren erhöll böter på plats samt blev av med körkortet. För fort gick det också i Saltvik på Ödkarbyvägen där en person i måndags körde 66 kilometer i timmen på en 50-sträcka. Straffet blev en ordningsbot. Slutligen har polisen plockat en person som körde paketbil längs Strandgatan i Mariehamn. Fordonet var inte kontrollbesiktat varpå följden blev böter. (mt)