DELA

Åtalsprövning för misshandel

Förundersökningen mot en person som misstänkt för att ha misshandlat av två andra personer i Mariehamn i juli 2011 är nu avslutad och lämnas till åtalsprövning.
Misshandeln ska ha skett på Norra Esplanadgatan där en man bland annat fick ett knytnävsslag i ansiktet som gjorde att han tuppade av för en kort stund. En tredje person gick emellan och fick både slag och sparkar av samma misstänkta person.
En polispatrull kallades till platsen och personen som fått knytnävsslaget i ansiktet fördes med ambulans till akuten. Ingen av de två målsägande fick några allvarligare men. Ärendet har utretts som misshandel.
Misshandel och skadegörelse är rubriken på ytterligare en förundersökning som nu har avslutats hos polisen och överlämnats till åtalsprövning.
Den var den 17 maj förra året som det uppstod oegentligheter mellan två personer på en parkeringsplats i Mariehamn. En person är misstänkt för att ha skrapat lackeringen på en annans bil och är därför misstänks för skadegörelse. I samband med bråket tog bilägaren då tag i personen som repade bilen och uttalade smädelseord till denna.
Bilägaren är misstänkt för misshandel och ärekränkning. (ar)