DELA

Åtal igen för smuggling

134 liter öl, 78 liter long drinks, 1 400 cigaretter, 1 kilo röktobak, 7,5 liter vin och 7 liter sprit. Det hade den 72-årige man, som nu åtalas vid Norrtälje tingsrätt, med sig när han stoppades i Kapellskärs hamn den 20 november i fjol. Det skriver Norrtelje Tidning.

Åtalspunkterna är tullbrott och vårdslös tullredovisning eftersom mannen inte anmält varorna han förde med sig in i landet.

– Mannen erkänner brott, men menar att han inte kände till införselreglerna, skriver Norrtelje Tidning.

Nyligen åtalades en 28-årig man vid Norrtälje tingsrätt för samma brott – han kom i land från Rosella med 7 liter sprit, 317 liter öl och 64 liter vin – och han hävdade också att han inte kände till reglerna.

Kort före det var det en svensk polis och hans sambo som fälldes för tullbrott och fick dryga böter sedan de kommit i land i Kapellskär med 30 liter sprit, 36 liter vin, 51 liter öl och två limpor cigaretter. (ms)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp