DELA

Ålänningar invalda i Folktingets styrelse

Två ledamöter i den åländska delegationen har valts in i Folktingets styrelse, Liz Mattsson och Anton Nilsson med Wille Valve och Jesper Josefsson som ersättare.

– Jag är jätteglad att få äran att ingå i Folktingets styrelse, det är en bra plats att knyta kontakter i Svenskfinland och jobba för vårt svenska språk, säger Liz Mattsson i ett pressmeddelande.

– Det svenska språket är något jag verkligen brinner för och det känns väldigt motiverande att få arbeta med dessa frågor i Folktingets styrelse, säger Anton Nilsson.

Den åländska delegationen deltog under tisdagen i Folktingets extra session, där Anton Nilsson i ett anförande bland annat lyfte de utmaningar i kommunikationen med riket som Åland upplevde under pandemin. Den åländska delegationen uppmärksammade även Folktinget på arbetet med den nya självstyrelselagen. (ck)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp