DELA

Ålandsbanken lanserar Mobilbanken

Ålandsbankens tjänsteutbud utökas med Mobilbanken. Alla kunder som i dag har Ålandsbankens Internetkontor och en lämplig mobiltelefon kan börja utföra och följa med bankärenden med mobiltelefonen, oberoende av tid och plats.
– Det här är något som våra kunder efterfrågat. Med Mobilbanken har kunden Internetkontoret i sin ficka under resor, på stugan eller på båten och alla kontouppgifter är i realtid. Mobilbankens mottagarregister och kontoanpassningar är samma som i Internetbanken, berättar Carl-PetterEriksson, avdelningschef på Ålandsbankens Internetavdelning i ett pressmeddelande.
Mobilbanken är i praktiken en förenklad version av Internetkontoret och omfattar följande funktioner: saldoupplysning, Visa-korthändelser, betalning, egen överföring, mottagarregister, kommande betalningar, placeringsöversikt. Mobilbanken har samma säkerhetsstandard och -teknik som Ålandsbanken redan i dag använder på sitt Internetkontor.
Mobilen behöver vara utrustad med Wap 2.0 och XHTML. Dessa funktioner finns i de flesta mobiltelefoner som kommit ut på marknaden under det senaste året. Om man är osäker på vilka standarder mobiltelefonen stöder, kan man kontakta telefonförsäljaren. (ke)